torstai 21. toukokuuta 2015

A'kinin rosmariini shampoo

Kuten moni muukin, minäkin ajattelin pitkään että shampoolla ei ole yhtä paljon merkitystä kuin hoitoaineella. Oli ihan sama millä tökötillä sitä hiuksensa pesi, kunhan vaan lähti kaikki ylimääräinen mönjä sieltä päästä veks. 
Nyt kun hiukset on pisemmät, ja olen perehtynyt hiustenhoitoon enemmän, on shampoollekkin tullut huomattavasti enemmän kriteerejä.

Shampoolla olisi mielestäni hyvä olla seuraavat ominaisuudet:
  • Pesevyyden täytyy olla riittävä, tyven pitää jäädä ilmavaksi mutta ei saa kuivattaa tukkaa liikaa.
  • Ei saa sisältää ainesosia jotka saavat päänahan kutiamaan, esimerkiksi tosi paljon silikoneja.
  • Hyvä tuoksu
  • Pitää vaahdota kunnolla
  • Luonnolliset ainesosat on plussa

A'kin Rosemary - shampoo on yksi harvoista shampoista, joka täyttää nämä kriteerit.


Siellä missä jotain on tekeillä, on myös Doris.

A'kin on australialainen yritys, joiden tuotteita ei testata eläimillä. Tuotteet ovat vegaanisia, eivätkä sisällä parabeeneja, silikoneja,keinotekoisia hajusteita tai muitakaan kosmetiikan pahiksia.

Rosemary - shampoo on tarkoitettu kaikille hiustyypeille. Se lupaa pestä hiukset hellästi, korostaa hiusten luonnollista kiiltoa ja parantaa niiden hallittavuutta.

Shampoo on läpinäkyvää geeliä, jossa on vahvan yrttinen tuoksu, jossa tuoksuu eniten mielestäni setripuu. Itse pidän tuoksusta kovasti, se on tosi virkistävän tuoksuinen.

Shampoo pesee hiukset tehokkaasti, sillä hiukset tuntuu jopa narskuvan puhtailta ja menevät hieman takkuun pesussa. Hoitoaineen ja huuhtelun jälkeen hiusten kuivuttua hiukset tuntuvat kuitenkin erittäin hoidetuilta, ja tyvi on ilmava. Hiukset pysyvät puhtaina noin kolmisen päivää, joka on meikäläiselle juuri passeli väli.

Pieni varoituksen sana kuitenkin. Luin eräästä amerikkalaisesta arvostelusta, että testaaja oli saanut tällä shampoolla luonnolliset raidat itselleen. Tässä shampoossa on ilmeisesti joku ainesosa, joka riisuu hiuksia väriaineesta. Itse olen huomannut täsmälleen saman vaikutuksen!! Itselläni on kuitenkin erittäin kerrostunut mustanruskea hiusväri, joten pieni raidoitus luonnollisesti ei ole muuta kuin suuri plussa. 

Harmikseni A'kin- tuotteita ei myydä suomessa, mutta ulkomaalaisista nettikaupoista tätä löytyy helposti. Omani tilasin englannista onlynaturals.co.uk  nimisestä nettikaupasta. Englannista tilattaessa ei tarvi huolehtia tulleista onneksi. 

Tästä tuotteesta on tullut ehdoton lemppari, jota ilman en aio olla. Kun 225 millin purnukkani loppuu. aion ehdottomasti tilata 500 millin pumppupullon.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :-)